Teambuilding

teambuilding cluj

Frica este mai puternica decat violenta, avand un impact devastator atat in viata personala, cat si in viata profesionala a individului. Sunt persoane puse in functii de conducere care apeleaza la violenta verbala prin amenintari verbale, atacuri la persoana agajatilor, mentinand un climat de frica in organizatiile lor, prin care reusesc intr-o anumita masura sa-si controleze oamenii. Acest tip de management este unul primitiv si demult depasit, lipsit de eficienta pe termen lung distrugand orice fel de legatura intre angajat si organizatie.

In general, angajatii sunt descurajati sa fie creativi, sa ia initiativa in rezolvarea diferitelor situatii, de frica sa nu greseasca. Nu au incredere in colegii lor de frica sa nu fie tradati. In astfel de organizatii conceptul de echipa sau de munca in echipa lipseste cu desavarsire.

Organizatiile care apeleaza la consultanta organizationala pentru omogenizarea si eficientizarea echipelor sunt constiente de eficienta muncii in echipa, care aduce mari satisfactii profesionale persoanelor care formeaza echipa, dar si un profit mai mare pentru organizatie.

Cateva date statistice in favoarea programelor de team building:

– in proportie de 80%, satisfacerea clientilor se datoreaza activitatii angajatilor cu adevarat dedicati organizatiei;

– mai putin de 20% din angajati lucreaza la potentialul maxim si 75% din acestia considera ca ar putea fi mai eficienti in munca lor.

Team building-ul face parte dintr-un proces mai amplu de interventie specializata la nivelul individului sau echipelor dintr-o organizatie. Dupa ce se face evaluarea organizatie prin chestionare si interviuri la nivelul fiecarui post, se stabileste diagnosticul general al organizatie si doar apoi se propune un plan de interventie care poate cuprinde si activitatile de team building.

Eficienta unui team building depinde in cea mai mare parte de experienta si expertiza consultantului care monitorizeaza team buildingul.

Un consultant bun stie cum sa mobilizeze fiecare membru al echipei, sa stabileasca rolurile, responsabilitatile si obiectivele echipei pentru ca fiecare membru sa functioneze la potentialul maxim.

Paintballul este un sport folosit cu success de catre consultantii in team building pentru dezvoltarea individuala si eficientizarea echipelor.

Echipele vor juca paintball conform unor scenarii stabilite, vor concepe strategii de supravietuire si eliminare a adversarului. Dincolo de suspans, spectaculozitate, descarcare de adrenalina si distractie, in functie de obiectivele de training, paintball-ul ofera sansa dezvoltarii si exersarii unor variate abilitati.

– Dezvoltarea spiritului combativ, competitiv, de invingator

– Dezvoltarea gandirii strategice, stimularea creativitatii in gasirea solutiilor

– Exersarea actiunii independente si ca parte a unei echipe

– Constientizarea importantei fiecarui membru din echipa

– Cresterea increderii in coechipieri si consolidarea sinergiei grupului.

Alien Paintball va pune la dispozitie consultanta pentru realizarea unui team building de maxima eficienta pentru dumneavoastra. Avem experienta acumulata in organizarea a cel putin 100 evenimente.